Zombieville USA

2009.05.06. 19:06

Ha valakinek túlságosan entellektüel lenne a Trivial Pursuit, annak mindenképp érdemes egy próbát tennie a beszédes nevű Zombieville USA-vel. Aki agyatlan hentelésre vágyik, ne keressen tovább, ezen játék tökéletesen kielégíti az ember gyakásra szólító vágyait.

A Zombieville-ben egyetlen dolgunk van, sétálgatás közben elintézni az összes utunkba akadó zombit. Ennek megfelelően az irányítás is minimumra lett véve. A képernyő alján megjelenő nyilak a játék során felbukkanó sokismeretlenes egyenletek megoldásában lesznek segítségünkre, míg a nyilak közé pöttyintve tüzelni tudunk. Ezen kívül már csak egy feature van, a pályákon felbukkanó házak ajtajára bökve, bemehetünk azokba, cserébe lőszerhez, vagy pénzhez jutunk.

Mivel a játékmenet tényleg csak sétálásból, lövöldözésből illetve házakból való ki- és beugrálásból áll, kell valami, amivel legalább minimális szinten fent lehet tartani a gamerek érdeklődését. A Zombieville esetében ezt a különböző fegyverekkel oldották meg a fejlesztők. Az arzenál összesen 15 típust számlál, melyeket lőszer alapján csoportosíthatunk. Minden lőszertípushoz háromféle fegyó tartozik, melyeket a pályák után vásárolhatunk meg a boltban. (Itt egyébként elsősegélycsomag is kapható.) Rendelkezésünkre áll tehát háromféle pisztoly, shotgun, géppisztoly, rakétavető valamint csupán a móka kedvéért 3 benzinmeghajtású ölőeszköz: az örök kedvenc láncfűrész, a klasszikus lángszóró és egy zombieevaporizáló kézialkalmatosság néminemű BFG beütéssel. Egyébként a fejlesztők valószínűleg a hármas szám bűvöletében élnek, tekintve hogy zombiból is ennyifélét kapunk. Átlagos zöldet, egy lövéstől fejetvesztő villámgyors fehérkét, no meg egy nehézsúlyú foszöldet. Nem nagy választék.

A játék persze a maga módján szórakoztató, ám sajnos a nehézség belövése nem sikerült túlságosan jól. A normal illetve az insane fokozaton frusztrálóan kevés a skuló, ezért aki élvezni is akarja a játékot, az inkább easy-n nyomul, ott viszont a 20-dik pályáig szinte csukott szemmel is el lehet jutni. Ez a tény nagyban rontja az új játék kezdésére való hajlandóságot.

Értékelés: A Zombieville USA kellemes darab, ám az említett problémák miatt nem kínál hosszútávú szórakozást. A hentelni vágyóknak biztos tetszeni fog, bár ahogy nézem az iDracula megint csak 0.99$-os áron fut, az jobb választásnak tűnik.

3/5

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iphonegamer.blog.hu/api/trackback/id/tr721106727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása